IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ПФ е готов да преговаря с всички за президентска кандидатура, но без ДПС и ДОСТ

Патриотичните партии са единствените, разчели правилно лозунга „Съединението прави силата”, коментира председателят на ВМРО Красимир Каракачанов

13:00 | 04.06.16 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
ПФ е готов да преговаря с всички за президентска кандидатура, но без ДПС и ДОСТ

Патриотичния фронт (ПФ) е готов да преговаря с всички български партии за президентска кандидатура. Изключение правят единствено ДПС и ДОСТ. Така председателят на НФСБ Валери Симеонов коментира предложението за коалиция и обща кандидатура за президент от страна на „Атака“ към „патриотите“, цитиран то Dnes.bg.

„Ние не слугуваме на никого, само на нашата програма, и никой не може да ни купи и да ни продаде. Ние сме ценни, но сме и предвидими“, обясниха пред bTV съпредседателите на ПФ Красимир Каракачанов и Валери Симеонов в отговор на въпрос дали оттеглянето на АБВ и трусовете в Реформаторския блок „вдигат цената им“.

Симеонов призна, че с Волен Сидеров не си говорят, но Каракачанов е нещо като посредник - той общувал със Сидеров.

„Имаме покана, не сме отговорили, трябва да има решение на ръководните органи“, каза Симеонов.

„Сидеров вече е слязъл от божествения си пиедестал на човек партия”, коментира още той и не пропусна да припомни как при първия мандат на ГЕРБ Волен Сидеров дал безусловна подкрепа на Бойко Борисов.

Симеонов определи като най-неприятни спомени от разрива му с Волен Сидеров личните нападки срещу него, включително и срещу семейството му.

„Има неща, които не мога да преодолея”, каза Симеонов.

По думите на председателят на ВМРО Красимир Каракачанов патриотичните партии са единствените, разчели правилно лозунга „Съединението прави силата”.

„Левите и десните 25 години управляват чрез разделяне на страната, само патриотичните партии могат да преодолеят това противопоставяне”, подчерта той.

Според Каракачанов напрежението от последните дни в столичния квартал „Ботунец” има етнически характер.

„Проблемът има битов повод, но е етнически по същество – не може из цялата страна циганите безконтролно да мародерстват местното население”, подчерта той.

Лидерът на ВМРО изтъкна, че единственият начин за справяне с проблема е чрез „желязната ръка на закона, която действа чрез институциите”.

По повод това, че са се возели в един хеликоптер с Бойко Борисов Симеонов реагира, че не са били там, за да ядат калмари, а да огледат оградата по границата.

„Ние затова бяхме с Борисов - много рядко се виждаме иначе с него“, каза той, а по повод отношенията между тях, допълни: „Ние сме законодателна власт, г-н Борисов е наш подчинен – ние решаваме, той изпълнява, това е положението.“

Още политически новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 7 rate down comment 4
ДХДО
преди 7 години
Георги Венков Жеков, ти ли си ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 13
DutyFree
преди 7 години
Ха, ами БСП, те какви са не са ли като ДПС!!??? Оня ден се поклониха на ТОДОР ЖИВКОВ, а това се оказа престъпление , тъй като имаме закон за тия 45 години геноцид!!! НО УВИ ПФ СА СЪЩИТЕ НЕКАДЪРНИЦИ КАТО ДПС,БСП,АТКАА,ДОСТ И ТАКА ВСИЧКИТЕ СА ПОЛИТИЧЕСКИ ТРУПОВЕ!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още