IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Плeвнелиев: Трябва общ глас за решаване на кризата с бежанците в ЕС

Следващото заседание на държавните глави от групата "Арайолуш" ще се проведе в България

16:20 | 22.09.15 г. 12
Плeвнелиев: Трябва общ глас за решаване на кризата с бежанците в ЕС

Има желание за общо решение на ЕС за решаване на миграционния натиск върху европейските държави. Това коментира президентът на България Росен Плевнелиев след срещата на групата „Арайолуш”, пише Прессекретариатът на Президентството.

„Налице е позитивна енергия, желание за сътрудничество и за постигането на общ глас. Нашият ясен призив към правителствата е да намерят подходящи решения. Само заедно можем да решим всички проблеми, които стоят пред нас. Това е посланието от изминалите дни на срещата“, е посочил той.

Има остра необходимост от единен европейски подход за намирането на решения, е отчел още българският президент. Припомняме, че на 23 септември ще има извънреден Европейски съвет в Брюксел, посветен на бежанците.

След заседанието на държавните глави на Германия, Австрия, Полша, Унгария, Словения, Латвия, Естония, Португалия, Финландия, Италия и Малта стана ясно, че следващата им среща през 2016 година ще бъде в България.

Предстои темите на следващата среща на групата „Арайолуш“ да бъдат съгласувани.

„България със сигурност ще постави темата за Югоизточна Европа като център на своята външна политика. Това голямо признание за България съвпада и с българското председателство на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа, което продължава до средата на 2016 година. България води и се надяваме да постигнем конкретни резултати в интерес на гражданите на региона“, казва още Плевнелиев.

Лидерите на единадесетте държави от „Арайолуш“ са обменили мнения също така по ситуацията в Украйна, в Близкия изток, както и в Гърция след изборите в страната.

„Тези кризи са настоящето, но ние погледнахме и в перспектива – където Европа ще бъде още по-силен фактор на международната сцена, Европа, която ще може ефективно да решава проблемите и която ще се погрижи за най-младите, за своите деца, които да получат по-добро образование и по-добра перспектива за реализация“, обобщава Росен Плевнелиев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:05 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

9
rate up comment 0 rate down comment 0
STRAHO
преди 8 години
Е те целуват и прегръщат и ценят всеки който ДАВА! Спомни си колко им бе любим Горбачов който затри родния си СССР! Спомни си и колко се радваха на Елцин който раздаваше със широка ръка богатствата на Русия докато руснаците мизеруваха. Та колкото им е по любим на чужденците един държавен глава толкова, по зле живее народа му. наШ мъШ си е опекал работата в личен план не го мисли! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 1 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 8 години
Е как бе - тез дето съм ги изрично посочил не виждаш ли как високо ги ценят западните им колеги, как ги хвалят, как ги претръщат и даже целуват?!! ХЪБчо е личен приятел с Меркел и Юнкер, Наш Мъш създаде нов алианс на старите съюзници на Хитлер и даже го наградиха със снимка между Туск и Червената Даля, КриСталинка е личен избор на Юнкер, а КуКунева в колко еврокомисарски скута е седела, ти толкова мнения тука не си написал!Та.. не ги подценявай родните политици! Сети се за Бареков и ще изпиташ пак приятното чувство на национална гордост!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 10 rate down comment 1
STRAHO
преди 8 години
За какви политици пишеш!? :)))) За да е "ПОЛИТИК" един човек, първо трябва да има идеи. Тези идеи трябва да въплати в политики а политиките да дават резултати. Резултатите от 1989 насам, са тези които показват какво имаме като "елит" в България. Пладнешки крадци готови да сътрудничат на която и да е силна държава стига да не им се пречи да крадат. На всичкото отгоре нямат и идеи какво да правят с краденото освен да го влагат в поредната "схема" или хотел. За какви политики иде реч в БГ? Подобрение в здравеопазването, съдебната система, армията ......или...къде в коя област има някакво подобрение? Колкото и лоши да са политиките все нещо трябваше да има като резултат досега. :))) Кукли на конци и платени клакьори управляват колонията България. Населението бяга като от война а те вместо да се замислят за политики .....му намират лесното -ще внасят араби и мислят че ще цъфнат и вържат! :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 19 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 8 години
Ако не друго, България поне политици отгледа! Това Плювню, това ХЪБита, това Йес-Сър-Кристалини, Йес-Сър-КуКуневи... Винаги ще се намери някой да даде акъл на Европа и да обясни кое-как да стане... !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 15 rate down comment 2
STRAHO
преди 8 години
Получил е инструкции. :)))) Сега ще предложи, България всичките да ги прибере а после по телевизията ще дрънка за "Европейски ценности" и как ние не сме още Европейци но трябва да се борим /подмазваме/ за да станем! Ще последват похвали от европейските централи и щедри обещания за пари от еврофондовете. :))))) Всички европейски лидери ще благодарят на бог че го имат! ха ха ха
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 1
ing5roff
преди 8 години
А къде са другите три коментара ...?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 21 rate down comment 2
eng.Garin
преди 8 години
В чест на празника , поне днес не трябваше да го слагате тоя на челна страница! Все пак трябва да се отбележи, че днес за празника е излязъл от *** на американския посланик, макар да е възможно това да се дължи на липсата на такъв, до назначаването на новия. Жалко за екипа на Дискавъри, които снимат филм за кентаврите в България , а въпросната двойка беше алфа екземпляр!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 21 rate down comment 2
studioaa
преди 8 години
Общ глас за това значи големите страни като Германия, Франция и Великобритания да наложат волята си над по-малките чрез изнудване и шантаж. По този начин страните от ЦИЕ насила ще бъдат принудени да приемат лъже-бежанци от Гърция, Италия, Испания и Унгрария, което е анти-демократично меко казано. Най-доброто решение би било връщане на контрола върху границите на националните парламенти, разпускане на съда в Страсбург, както и на еврокомисията. След това постепенно ще бъдат отнети 100% от правомощията на Брюксел и ЕС ще бъде превърнат в Европа на нациите - без свободно движение на работна ръка, без обща централизирана политика и без общо законодателство, което не е търговско. Така мултикултурализма ще бъде премахнат и проблемът с бежанците и интеграцията на имигрантите ще бъде решен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
Godo
преди 8 години
Жан Виденов защо печатал пари?? Ами питайте Милтън Фридман! Беше ли лихвата 75%, трябваше ли ликвидна подкрепа на банките - като за КТБ и другите банки сега. Значи самата монетарна система - икономическата система - МОНЕТАРИЗЪМ - Е ВИНОВНАТА ТОГАВА.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още