IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продължава потушаването на пожара при бургаското село Изворище

Огънят пламна вчера в района на селото и постепенно се пренесе към Банево

08:52 | 03.08.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Продължават опитите за потушаването на пожара между село Изворище и бургаския квартал Банево, съобщава Българска национална телевизия (БНТ).

Огънят пламна вчера в района на селото и постепенно се пренесе към Банево. 

Изгорели са над 5 000 декара гори и горски насаждения. В момента горят още около 150 декара борови насаждения.

Мястото е локализирано. 11 противопожарни автомобила, 34 водоноски и 2 специализирани автомобила се бориха с пожара снощи. Сред пламъците вчера изгоряха и 10 вили, няма пострадали хора. Няма засегнати животни. Предстои оглед на изгорелите места и описване на щетите. Очакват се да пристигне шефът на пожарната в Бургас, за да контролира на място горенето на пожара.

Целта е да не се позволи той да се разрасне, съобщава още кореспондентът на БНТ. Пожарът е еднакво отдалечен от вилните зони и на двете населени места Изворище и Банево.

Пожарникарите се надяват сухите треви в ниското да изтлеят и да не засегнат големите борови насаждения.
За съжаление обаче вятърът започва отново да се усилва, отново е североизточен.

Тлее огънят и в най-голямата кравеферма у нас край пловдивското село Поповица, която пламна вчера преди обед. Гори огромен сеновал на метри от помещенията с животни. Животните са над 5 хиляди. Четири противопожарни екипа, които се бориха с огъна вчера, останаха да дежурят и през нощта. Гасителните действия бяха подновени тази сутрин.

Сред основните причини за пожарите през лятото е горещото време. Високи температури ни очакват и днес. В 26 области на страната е в сила жълт предупредителен код. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още