IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пускат системата за следене на трафика по магистралите до края на октомври

Вече са монтирани са 90% от главните и допълнителни преброителни пунктове, а софтуерът е в готовност за работа

10:43 | 04.10.15 г. 3
<p>
	<em>Снимка: АПИ</em></p>

Снимка: АПИ

До края на октомври ще завърши изграждането на системата за автоматизирано събиране и анализ на данни за пътния трафик по автомагистралите  и първокласните пътища, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ).

До момента са монтирани 90% от главните и допълнителни преброителни пунктове на автомагистралите „Тракия“, „Хемус“, „Люлин“, „Марица“ и „Струма“, както и на първокласните пътища. Предвидено е осигуряването на 100 трафик брояча. Технологичното оборудване е доставено и инсталирано. Софтуерът, необходим за обработка на данни от броячите, е в готовност за работа и при предварителните тестове показва висока степен на статистическа точност.

Монтирани са и 2 от предвидените 3 системи за автоматизирано наблюдение на метеорологичните условия. Те са на път E-79 - при с. Долна Вереница, в област Монтана, и в района на Кресна, в област Благоевград. Предстои изграждането на системата на път I-6, при входа на град Бургас. Мрежата от метеорологични станции ще позволява точно прогнозиране на пътните условия и ще предупреждава структурите на АПИ, шофьорите и фирмите, отговарящи за зимното поддържане, при настъпване на промени във времето.

Всички данни, които се събират от точките за преброяване на трафика и проследяването на метеорологичните условия, се записват в реално време чрез GPRS комуникация в сървърния център на АПИ.

Изпълнител на проекта е сдружение „Контракс Инфра“, в което участват: „Контракс“ АД и „ИНФРА РОУДС“ ЕООД. Стойността на договора е 3,997 млн. лв. без ДДС. Проектът се съфинансира по програма „Транспорт“ 2007-2013 г. и националния бюджет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 4 rate down comment 0
iivanoff
преди 8 години
"Пускат системата за следене на трафика по магистралите до края на октомври " - Ето един от резултатите от изчекнатата манипулация "Войната по пътищата"! При която за да аргументират огромното отнемане на свобода и права, чрез завишени стари и напълно нови санкции и контрол, ви показваха всяка вечер де що има катастрофа в страната... и отделно няколко активни изкуствени такива ... мероприятия ;)))Втора серия - "войната в семейството" ще е с примерен резултат "Пускат системата за следене на домашното насилие в жилищата на наглите за да се оженят маймуни, до края на март 2020" - на останалите маймуни само служебно глоба че не са се оженили :)))))))))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 4
Габдулла
преди 8 години
Всичко това е прах в очите. Истината е, че това е система за тотално следене. Това нито ще спре джигитите по пътищата, нито с нещо ще ни подобри живота. Това е просто още едно затягане на клупа около шията ни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 4
MZ/X
преди 8 години
Дано се сетят да използват системата и за глобяване на джигитите. В много държави действа система, която те регистрира при входа и изхода на магистралата и ти изчислява средната скорост. Ако средната скорост надвишава разрешената скорост, ти пращат автоматично честитка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още