IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Р. Кънев: Има измитане на крепостите на БСП и ДПС от картата

Резултатите от местните избори като висока оценка за управляващата коалиция на ГЕРБ и Реформаторите, коментира лидерът на ДСБ

21:37 | 01.11.15 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Георг Спартански от РБ печели изборите в Плевен с 59%. <em>Снимка: РБ</em></p>

Георг Спартански от РБ печели изборите в Плевен с 59%. Снимка: РБ

Резултатите от местните избори показват измитане на крепостите на БСП и ДПС от картата, коментира междувременно лидерът на ДСБ и съпредседател на Реформаторския блок Радан Кънев. цитиран от Dnes.bg.

Той благодари за политическия пробив и отново отчита, че доверието към Реформаторския блок расте. По думите му Реформаторите се завръщат "с гръмотевична буря" в Северна България.

Именно затова по думите му е рано да се говори за загуба, въпреки че резултатите от Хасково например показвали, че доверието към Георги Иванов е изчерпано. Сред "отличниците" Кънев изброи Плевен, Добрич, Перущица, Карлово, Симеоновград и други.

Кънев определя резултатите от местните избори като висока оценка за управляващата коалиция на ГЕРБ и Реформатори. Тук той споменава и АБВ, които имат също добри резултати.

Лидерът на ДСБ подчертава, че остава крачка до твърдението, че в смесените райони е възможна победа и без подкрепата на ДПС. "Да я извървим", призовава той.

"Дай Боже все така да се караме с ГЕРБ". Така лидерът на СДС Божидар Лукарски коментира конфликтите с партията на Борисов преди вота.

"Резултатите са доказателство за какво постигаме като коалиция с ГЕРБ. Имаме безпрецедентно вдигане на подкрепата", допълни още той. Лукарски е категоричен също така, че Реформаторският блок няма алтернатива. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:52 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 18 rate down comment 0
redcretin
преди 8 години
Има измитане на образованите българи към Европа. Щото очевидно България отказва да е в Европа, а прилича на африканска държава все повече и повече.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 18 rate down comment 2
bgMan
преди 8 години
Само да не е поредното контролирано ченгесарско мероприятие за предаване на щафетата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 15
Сините камъни
преди 8 години
Имали безпрецедентно вдигане на подкрепата!..................?Има безпрецедентно ниска избирателна активност!Ако бяха сложили в графата някъде там, името на Путин, тогава гледай за какво става дума!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още