IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рекордните над 8,2 млн. чужди туристи са посетили България през 2016 г.

Новият министър на туризма обеща добрите резултати от миналата година да бъдат надградени

17:27 | 11.05.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Пресцентър Министерство на туризма&nbsp;</em></p>

Снимка: Пресцентър Министерство на туризма 

През изминалата година бе извършена огромна по обем работа, което доведе до постигнатите рекордни резултати. Над 8,2 млн. чуждестранни туристи посетиха България. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова по време на 105-тата сесия на Световната организация по туризъм (СОТ), която се провежда днес в Мадрид.

Ангелкова обеща тези резултати да бъдат надградени и превърнати в устойчива тенденция, съобщават от пресцентъра на ведомството.

Тя подчерта още, че това лято България очаква 10% ръст на чуждестранните туристи. 

Николина Ангелкова бе категорична, че ще продължи дейностите по налагане на ребрандирания имидж на страната като предпочитана целогодишна дестинация, предлагаща висококачествен туристически продукт и привличаща по-голям брой туристи. Тя посочи, че страната ни ще продължи да работи активно по инициативите, свързани със Световната организация по туризъм.

Тя поздрави настоящия генерален секретар на СОТ Талеб Рифай за добрата му работа и призова следващия генерален секретар да продължи започнато от него.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:46 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още