IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Решение на казуса с липсващата шествалентна ваксина ще има до 10 дни

В този срок производителите ще преразгледат своите наличности и ще предложат количества

16:44 | 20.10.14 г.
Решение на казуса с липсващата шествалентна ваксина ще има до 10 дни

В десетдневен срок производителите на шествалентна ваксина ще преразгледат своите наличности и ще предложат количества. Това съобщават от Министерството на здравеопазването.

От там уточняват, че днес във ведомството е проведена среща между ръководството на МЗ и фирми производители на ваксината относно готовността им да предоставят необходимите количества ваксини с цел спазване на Имунизационния календар на България.

Миналата седмица правителството реши Министерството на здравеопазването да проведе ново договаряне без обявление за шествалентната ваксина, след като на предишното нямаше оферти.

При първото обявление на 8 октомври бе поканен само един участник, който отказа да даде оферта.

Тогава от министерството заявиха, че прекратяват процедурата и ще обявят нова в началото на тази седмица, като този път покани ще бъдат отправени към всички доставчици на шествалентна ваксина, включени в Позитивния лекарствен списък. Ваксината предпазва новородени от дифтерия, тетанус, коклюш, хепатит тип Б, полиомиелит и хемофилус инфлуенце тип Б.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:41 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още