IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Росен Плевнелиев и представители на ДПС се обявиха за подкрепа за малкия бизнес

Срещата се проведе в рамките на Месеца на политическите консултации

16:18 | 08.03.16 г. 1
Росен Плевнелиев и представители на ДПС се обявиха за подкрепа за малкия бизнес

За подкрепа за малките и средни предприятия и насърчаване на инвестициите в земеделието се обявиха президентът Росен Плевнелиев и представители на ПГ на ДПС, които разговаряха днес на "Дондуков" 2.

Срещата се проведе в рамките на Месеца на политическите консултации на държавния глава с парламентарно представените политически сили.

"Бих одобрил всякакви усилия за целенасочена подкрепа за осигуряване на перспектива на семейните, малките и средни предприятия в България и оздравяване на бизнеса им", заяви Росен Плевнелиев, цитиран от прессекретариата на държавния глава.

Президентът се обяви и за специфични мерки за осигуряване на средства за различните видове земеделие.

"Планинските и селските региони на страната се нуждаят от една разумна политика, а България има много възможности и потенциал за насърчаване развитието на алтернативното земеделие“, каза държавният глава, който бе категоричен, че земеделието и занапред ще бъде един от стратегическите отрасли не само в национален, но и в световен мащаб.

По време на разговора Мустафа Карадайъ от Движението за права и свободи определи настоящия президентски мандат на държавния глава като "много наситен с политически процеси, от които можем да съдим за важността на самата президентска институция".
 
От ДПС бяха категорични, че и занапред в рамките на 43-то Народно събрание парламентарната група на партията ще продължи да бъде конструктивна и диалогична опозиция на управляващото мнозинство. От своя страна Росен Плевнелиев благодари на представителите на ДПС за отстояването на тази позиция и пожела успех на новото ръководство на партията.

От ДПС казаха, че ще продължат да участват в политиката за стабилизиране на страната и призоваха и останалите партии в България "да се държат конструктивно".

"Настоящата геополитическа ситуация и положение изискват все повече наличие на стабилност и сигурност, а главна отговорност за това носят политическите сили в парламента, които формират управляващото мнозинство", отбеляза Четин Казак, като допълни, че стабилното управление на страната е жизненоважно, особено в разгара на мигрантската криза.

По време на срещата с президента Росен Плевнелиев от ръководството на Движението потвърдиха подкрепата си за реформата в правосъдната система, "която да отговаря на очакванията на гражданите, без обаче да е изложена на външни неправомерни влияния".

От ДПС заявиха, че ще подкрепят и смислените идеи в предлаганото антикорупционно законодателство и ефективните механизми, които обаче да не бъдат употребявани като лостове за саморазправа с политически опоненти.

Като тежки проблеми, които трябва да намерят своето решение, от ДПС посочиха гарантирането на образование и заетост сред ромското малцинство.

Четете още новини в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:18 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
STRAHO
преди 8 години
Той каза: "Нека винаги помним и следваме Апостола на свободата, който искаше да се освободим сами, а не някой друг да идва да ни освобождава, защото който ни освободи, той ще ни пороби.Това бяха точните думи на Плевнелиев пред депутатите в Народното събрание, извадени от фалшиво писмо на Левски, публикувано за пръв път в сайта Бъзикилийкс. Фалшивото писмо е популярно в социалните мрежи и често се приема безкритично от патриотарски настроени потребители. Честото му цитиране без основание наложи дори специално изявление на Министерство на културата още през 2011 г. " ..... " ха ха ха ха ...това сигурно го е видял в някой от коментарите на дюти фри ! ха ха ха :)))) Лелеееее какъв президент имаме само! :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още