IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ръст от 27% на чуждите туристи в София до април отчете Фандъкова

В столицата са пренощували 18% повече лица спрямо същия период на 2016 г.

18:06 | 12.06.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

За януари-април 2017 г. по данни на НСИ в категоризираните места за настаняване с над 10 легла в София са пренощували 18% повече лица спрямо същия период на 2016 г., като при чуждестранните граждани ръстът е 27%. Скокът в нощувките е общо 23%, а при чужденците - 33%.

Приходите от тези услуги за четиримесечието са общо над 46 млн. лв. и е регистрирано увеличение от 25%.

Това стана ясно след среща на министъра на туризма Николина Ангелкова с кмета на Столичната община Йорданка Фандъкова, уточняват от Министерството на туризма.

Столицата демонстрира през последните години устойчиви резултати в сектора, които се надграждат с повече туристи и приходи от техните визити, стана ясно по време на срещата. Данните за тази година са също много обнадеждаващи за нови ръстове, отбеляза столичният кмет.

По думите на Фандъкова София става още по-красива и привлекателна за все повече български и чуждестранни пътешественици след последните исторически открития и инфраструктурни промени.

Столицата е атрактивна дестинация не само с многото си археологически паметници, минерални извори и фестивали, но и като любопитно място за поклоннически, зимен и планински, делови, събитиен и други видове туризъм.

София е сред най-търсените и обичани туристически дестинации у нас и до голяма степен е лицето на българския туризъм. Продължаваме активно да работим за привличане на повече туристи към богатото културно-историческото наследство на столицата, което го прави един от най-интересните градове в Европа, подчерта министър Ангелкова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:03 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още