IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще се изгражда интермодален терминал на летището в Добрич

За модерния логистичен център ще се търсят инвеститори

13:32 | 07.11.16 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

На бившето военно летище в Добрич ще бъде изграден интермодален терминал, който ще осигури връзка между река Дунав, българско-румънската граница и черноморски пристанища, съобщи кметът на областния град Йордан Йорданов, цитиран от БТА.

По думите му вече е започнала процедура за преотстъпване на голяма част от терена от Министерството на отбраната и за деактуване на имота в общинска собственост.

За изграждането на модерния логистичен център ще се търсят инвеститори, като се очаква да бъдат разкрити много работни места.

Още през 2017 година голяма част от летището ще бъде включена в новия Общ устройствен план на Добрич, каза Йордан Йорданов. 

Общият устройствен план, който вече премина през обществено обсъждане, предвижда интермодалният терминал да бъде своеобразен "локомотив" на комбинираните превози с няколко вида транспорт - автомобилен, железопътен и авио.

Според екипа с ръководител архитект Иван Димчев, подготвил плана, транспортно-складовите площи могат да бъдат изградени върху площ от 390 хектара. Проектът ще бъде най-мащабната промяна в индустриалните зони в Добрич, която ще насърчи развитието на икономиката, очаква кметът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:20 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 2
Isumu
преди 7 години
Само не стана ясно, какво общо има Добрич с река Дунав?И как ще станат логистичен център като са на средата на нищото?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още