IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стартира изграждането на Лот 1 на магистрала „Марица“

По трасето от Оризово до Димитровград се предвижда да бъдат изградени четири паркинга, десет пътни надлеза, три подлеза и четири моста

15:33 | 01.08.11 г.
Автор - снимка
Създател
Стартира изграждането на Лот 1 на магистрала „Марица“

Утре официално стартира строителството на Лот 1 (Оризово-Димитровград) на автомагистрала „Марица“, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ). Общата дължина на отсечката Оризово - Димитровград е 31,4 км (от км 5 до км 36,4). Срокът на изпълнение на участъка е 25 месеца.

Изпълнител на строително-монтажните работи на съоръжението е “Кооператива Муратория Чементисти – Чи Ем Чи Ди, Равена”. Строителният надзор ще се извършва от Обединение “Т7/СИНК”, гр. Пловдив.

Финансирането на строителството на “Марица” е основно по Оперативна програма “Транспорт”.

По трасето от Оризово до Димитровград се предвижда да бъдат изградени четири паркинга, десет пътни надлеза, три подлеза и четири моста. Ще бъдат построени и пет селскостопански подлеза за обслужване на “черни” пътища.

Автомагистрала “Марица” е част от Общоевропейски коридор № 4 “Дрезден – Будапеща – София – Истанбул” и част от Трансевропейската магистрала “Север - Юг”, свързваща страните на Източна и Централна Европа с Близкия изток и Азия. През автомагистралата преминава и пътният трафик за Гърция при пътен възел Ново село.

Предвижданията са, че доизграждането на АМ “Марица” ще улесни придвижването по посока Хасково – Русе – Букурещ – Киев – Москва по направлението на Общоевропейски коридор № 9.

Срокът на изпълнение на участъка е 25 месеца. Толкова е и срокът, за който трябва да бъде построен и Лот 1 (Димитровград – Харманли) на магистралата, чието изграждане започна преди седмица.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:29 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още