IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Валери Симеонов подаде сигнал срещу шеф на съд в Бургас

Вицепремиерът поиска Инспекторатът към ВСС да провери почтеността на съдията и да установи дали е оказвал натиск върху други лица

21:33 | 11.08.17 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Вицепремиерът Валери Симеонов подаде сигнал до Инспектората към Висшия съдебен съвет срещу магистрата Панайот Генков, който е председател и изпълняващ функциите на административен ръководител на Административен съд Бургас. Това съобщиха от Министерски съвет.

Проверка трябва да установи почтеността на съдията и дали е оказвал натиск, както и пряко или косвено влияние върху други магистрати – членове на състави на Административния съд -  Бургас, по отношение на произнасяне, свързано с отмяна на предварителното изпълнение и отмяна на актове на териториална дирекция на Национална агенция за приходите - Бургас, за незаконна дейност в редица заведения и дискотеки по българското Черноморие.

Искането също така е да се установи дали са налице действия, които накърняват престижа на съдебната власт, както и дали с действията си, председателят на Административен съд -  Бургас компрометира честта на съдията и професията в обществото. 

Според заместник министър-председателя е недопустимо членове на съдебната власт да саботират действията на органи на изпълнителната власт срещу нарушители на законите на Република България.

Преди месец Валери Симеонов обеща, че ще се съсредоточи в борбата с нарушенията по Черноморието от собственици на заведения и незаконни сергии. Пред медии той неколкократно се закани, че ще пресече и така наречените алкохолни турове. Вицепремиерът обяви, че ще работи и за по-строги санкции срещу нарушаването на обществения ред. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:03 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 0
serafima
преди 6 години
Всъщност какво стана с казуса за бабичката, която буташе на границата по време на изборите? Ще го потулят, както потулиха съдебните дела на Цветан Цветанов.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
serafima
преди 6 години
Боко пудел си намери, казва се Валери. Милият той, мъник и по ръст, и ро ум - не може да сътвори нещо смястно. Какво очаквате от човек с манталитет на син на военен (всъщност той се казва Балевски) и командващ като бивш комсомолски секретар, какъвто беше. Типичен случай на преобърнала се посредствена палачинка. Но с апетит.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още