IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Владимиров и Занчев се връщат в ръководството на БДЖ

Преговорите с кредиторите на железницата са сред основните им задачи

17:14 | 12.11.14 г. 1
Владимиров и Занчев се връщат в ръководството на БДЖ

Владимир Владимиров е назначен за изпълнителен директор на "Холдинг БДЖ" ЕАД, а за председател на Съвета на директорите на дружеството е избран Велик Занчев.

Промените са одобрени на днешното заседание на новите членове на Съвета на директорите на „Холдинг БДЖ”, съобщават от Министерството на транспорта.

За заместник на Велик Занчев е избран Филип Алексиев.

Сред основните задачи пред новото ръководство на БДЖ е задълбочаване на преговорния процес с кредиторите и интензивния диалог със социалните партньори, за да бъде завършена реформата в сектора, уточняват от пресцентъра на БДЖ.

Владимиров и Занчев бяха в ръководството на железницата по време на предишното управление на кабинета „Борисов“.

Владимир Владимиров бе освободен през март 2013 година от служебния министър на транспорта Кристиан Кръстев от правителството на Марин Райков.

Биографичната справка за Владимир Владимиров показва, че той е завършил специалностите „Международни икономически отношения” и „Финансов мениджмънт” в УНСС. Притежава магистърски степени по „Бизнес администрация” от Виенския икономически университет и Moore School of Business към Университета на Южна Каролина, САЩ. Член е на Асоциацията на сертифицираните експерт счетоводители (АССА) в Лондон и има придобита степен „Сертифициран счетоводител”. През годините е заемал редица ръководни длъжности като финансов и изпълнителен директор в няколко български компании.

В периода октомври 2009 г. –  април 2013 г. Владимиров е изпълнявал  длъжността председател на Съвета на директорите на „Холдинг Български държавни железници”. Основните му отговорности по това време са свързани с провеждането на реформите в холдинга и двете дъщерни дружества.

Новият председател на Съвета на директорите Велик Занчев е финансист. Завършил е специалност „Финанси” в УНСС. През годините е заемал редица ръководни длъжности като финансов мениджър и търговски директор в различни компании. Занчев започва кариерата си в „Холдинг БДЖ” през 2010 г., когато е назначен за директор на Дирекция „Корпоративни дейности”. От юли 2011 г. до август 2012 г. заема длъжността директор на Дирекция „Финанси и администрация” в дружеството. От август 2012 г. до април 2013 г.  Занчев е изпълнителен директор на „Холдинг БДЖ”. През периода април –  август 2013 г. е изпълнявал длъжността председател на Съвета на директорите на холдинга.

Заместник-председателят на Съвета на директорите на „Холдинг БДЖ” Филип Алексиев е директор на Дирекция „Финанси” в холдинга от април 2013 г. През септември 2014 г. е назначен за член на Съвета на директорите на дружеството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:59 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още