IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зам.-министърът на труда Ивайло Иванов е единствен кандидат за шеф на НОИ

Изтича срокът за обявяване на кандидатурите за управител на Националния осигурителен институт

11:03 | 04.09.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Днес изтича срокът, в който парламентарните групи трябва да обявят кандидатурите си за управител на Националния осигурителен институт (НОИ).

Единствената номинация, направена досега, е на заместник-социалния министър Ивайло Иванов, припомня БНР.

Процедурата за избор на нов управител на осигурителната институция беше обявена, след като бившият управител Бисер Петков стана социален министър в третия кабинет на Бойко Борисов.

Номинацията на заместник-министър Ивайло Иванов е на председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, още петима депутати от партията и от Волен Сидеров.

Единственият кандидат засега, освен солидно икономическо образование, има богата професионална биография в Агенцията за социално подпомагане, а от юни миналата година пое поста на заместник-министър на труда и социалната политика.

Процедурата по избора предвижда кандидатите за поста да бъдат изслушани първо в открито заседание на социалната комисия в Народното събрание, а в пленарна зала ще бъде избран този, който получи повече от половината гласове на присъстващите.

До избора на нов шеф на НОИ институтът се ръководи от дългогодишния подуправител Весела Караиванова.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още