IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Заработи онлайн платформа за опазване на горите

Авторите на сигнали за незаконна сеч ще могат да участват в проверките

17:56 | 21.10.16 г.
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Онлайн система за сигнали за незаконна сеч в горите вече работи на електронната страница на Изпълнителна агенция по горите (ИАГ). 

Агенцията предвижда проверките на сигналите и резултатите да бъдат  достъпни за всички граждани, заяви инж. Тони Кръстев, изпълнителен директор на ИАГ.

Освен това в проверките ще може да участва организацията, която е подала сигнала, информира Агенцията.

„Платформата е създадена в отговор на повишения интерес на обществеността към темите, свързани с българските гори.

Насочена е към неправителствени и граждански организации, които могат да подават заявление за регистрация. След регистрацията ще им се даде достъп, чрез който могат да влязат в платформата и по всяко време да подават сигнали“, разясни инж. Красимир Каменов, зам.-изпълнителен директор на Агенцията.

Интернет услугата има интерактивна карта, показваща точно местоположението, където е извършено нарушение. ИАГ се задължава в срок от 24 часа да реагира на сигнала и да извърши проверка. Платформата е изградена изцяло с нейни средства.

Българска фондация по биоразнообразие и Асоциацията на общинските гори са първите две организации, които стават партньори на ИАГ в платформата. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:57 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още