IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Земеделците могат да правят справки за двойно декларирани ниви

Фермерите ще трябва да докажат с документи, че имат право да обработват площите

12:04 | 10.09.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Земеделските стопани вече имат възможност да направят справка дали в декларираните от тях ниви за подпомагане за Кампания 2016 има застъпвания, къде са застъпванията и какъв е размерът на двойно декларираните площи.

Информацията е публикувана на сайта на ДФ „Земеделие”, в секция „Система за индивидуална справка по директни плащания", съобщи Фондът. 

Започна и процедурата по изпращане на уведомителни писма за установените застъпвания. До 20 работни дни от получаването на писмо, но не по-късно от 1 декември 2016 г., фермерите трябва да представят документи, доказващи правото за ползване на нивите, за да получат директни субсидии за обработваните земи.

Стопаните могат да получат в областната дирекция на Фонда карта за всяко застъпване.

Кандидатите, които са направили  електронна справка и са  установили, че в декларираните от тях ниви има застъпвания, могат да подготвят документите и да ги представят в областните дирекции на ДФЗ и преди връчването на писмо.

За Кампания 2016 броят на двойно заявените площи значително е намалял. Чрез кръстосани проверки са установени застъпвания в заявленията на 10 390 кандидати. За сравнение - за Кампания 2015 застъпванията са били 23 349, а за Кампания 2014 – 54 733.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още