IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Унгария възнамерява да свие валутните си резерви с до 10 млрд. евро до 2017 г.

Централната банка няма да коментира перспективите пред форинта от спада на резервите

14:41 | 19.11.15 г.
Автор - снимка
Създател
Унгария възнамерява да свие валутните си резерви с до 10 млрд. евро до 2017 г.

Унгария възнамерява да намалява международните си валутни резерви в следващите две години, тъй като понижаването на дела на краткосрочния външен дълг означава, че страната ще се нуждае от по-малко защити, пише Bloomberg.

Резервите на Унгария могат да се свият с до 10 млрд. евро до края на 2017 г. Към 31 октомври 2015 г. те бяха за 32 млрд. евро, коментира директорът в банката Михай Хофман.

Намалението се дължи на факта, че Централната банка на Унгария купува евробондове с по-кратък срок на пазара, Агенцията за управление на дълга рефинансира дълг в чужда валута чрез емисии във форинти, централната банка предлага чужда валута, за да помогне на домакинствата да конвертират кредити във форинти, и заради програма на банката, целяща стимулиране на корпоративното кредитиране, в която има елементи, базирани на еврото.

Резервите ще останат на адекватно ниво, защото страната ще разполага с по-малък падежиращ външен дълг, коментира още Хофман. Като цяло влиянието върху кредитния рейтинг на Унгария може да бъде позитивно, добавя и друг директор на банката Солт Кути.

Централната банка на Унгария няма да коментира перспективите пред форинта или всякакви потенциални ефекти върху валутния курс от спада на резервите, обяснява Кути.

Към 14:20 часа българско време 1 евро се разменя са 310,23 форинта.

Повече за интересните тенденции, които движат форекс пазарите, може да научите по време на четвъртата годишна конференция за инвестиции и валутна търговия INVESTOR Finance Forum, която ще се проведе на 27-и ноември в Интер Експо Център София.

Повече информация за конференцията може да научите от официалния интернет сайт http://financeforum.investor.bg.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още