IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

CBS News и BBC сключиха споразумение за споделяне на съдържание

Очаква се сътрудничеството между американската и британската компании да подобри отразяването на най-важните събития

22:25 | 13.07.17 г.
<p>
	Снимка: CBS News Facebook Page</p>

Снимка: CBS News Facebook Page

Американската телевизия CBS News и британската BBC обявиха днес планове за сътрудничество и обмен на информация, като очакванията са това да подобри отразяването на най-важните вътрешни и международни събития, предадоха световните агенции.

Споразумението между двете медии бе обявено в съвместно изявление на техните ръководители Дейвид Роудс (CBS) и Джеймс Хардинг (BBC).

Телевизиите ще могат да споделят видео и редакционно съдържание, както и ресурси за отразяване на новини в Ню Йорк, Лондон, Вашингтон и други точки по света.

Новото партньорство ще позволи да предоставяме на зрителите си, независимо от местожителството и възгледите им, достоверни, оригинални и завладяващи новини, посочи Хардинг, цитиран от ТАСС.

BBC отразява събития от 125 града в 70 страни и достига аудитория от 346 милиона души седмично, уточнява ДПА.

Споразумението за споделяне на съдържание влиза в сила незабавно. То заменя досега действащото между BBC и друга голяма американска телевизия - ABC. Британската медия не посочи причината, поради която сменя партньора си.

Двете телевизионни мрежи вече са работили заедно в ранните дни на телевизията и радиото, когато американският репортер Едуард Мъроу изпраща много от прочутите си комюникета за хода на Втората световна война от централата на BBC в Лондон.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:23 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още