IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sanoma продава дела си в руския издател на Cosmopolitan и Esquire

Ходът идва на фона на наложените ограничения върху чуждестранната собственост на списания и вестници в страната

16:18 | 18.12.14 г.
Автор - снимка
Редактор
Sanoma продава дела си в руския издател на Cosmopolitan и Esquire

Финландската медийна компания Sanoma Oyj е започнала продажба на активите си в Русия, като е постигнала споразумение за дела си в местен издател, съобщи Bloomberg. Това се случва на фона на наложените ограничения върху чуждестранната собственост на списания и вестници в страната.

Sanoma ще продаде дела си от 50% във Fashion Press, която издава Cosmopolitan и Esquire в Русия, съобщават от базираната в Хелзинки компания днес.

Купувач на дела е Hearst Shkulev Media – съвместно дружество на предприемача Виктор Шкулев и американската медийна компания Hearst Corp. 

През октомври руският президент Владимир Путин подписа закон, който изисква чуждестранната собственост на медийните компании в страната да бъде намалена до 20% до 2016 г.

Sanoma казва, че продажбата е част от стратегия, обявена през 2013 г. Компанията посочва, че ще продължи да оценява стратегически опции за останалите активи на подразделението си Sanoma Independent Media, което отговаря за операциите й в Русия.

В портфолиото на компанията в страната влизат още издателя на Men’s Health и National Geographic, както и дял от всекидневника „Ведомости“, който издава съвместно с Financial Times и Wall Street Journal.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:15 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още