IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Time Inc. отклонява оферта за придобиване

Американски милиардер и фондът Access Industries са предложили около 1,8 млрд. долара за издателството

09:51 | 29.11.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Сградата, в която издателството се помещава до 2014 г.<em> Снимка: Ройтерс</em></p>

Сградата, в която издателството се помещава до 2014 г. Снимка: Ройтерс

Американският медиен концерн Time Inc., издател на списанията Time, People и Sports Illustrated, е отказал предварително предложение за придобиване от американския милиардер Едгар Бронфман Джуниър, бивш собственик на Warner Music.

Едгар Бронфман Джуниър и Access Industries на Леонард Блаватник, на която бе продадена Warner Music преди пет години, са предложили по поне 18 долара за акция на медийния концерн, което представлява премия от почти 30% спрямо курса на затваряне на борсата в петък и би го оценило на 1,8 млрд. долара, пише New York Post.

Бронфман, който сега е ръководител на фонда за частен капитал Accretive, е представил офертата заедно с израелския предприемач Блаватник, основател на Access Industries, както и с Инон Крайц.

Time, Access Industries и Брофман не са пожелали да коментират темата.

Според New York Post Time Inc. е отклонил подобно предложение на Бронфман през пролетта.

В понеделник акциите на Time Inc. се изстреляха с над 17 на сто, след като New York Post писа за предложението, приключвайки сесията на нива от 16 долара за брой. Книжата загубиха почти 26 на сто от стойността си, откакто издателството започна самостоятелен живот, отделяйки се от развлекателния конгломерат Time Warner през юни 2014 г.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още