IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

София запазва позиции в международна класация на най-добрите градове за живеене

Столицата е на 116-то място в подреждането, лидер за осма поредна година е Виена

11:00 | 14.03.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Pixabay.com</em></p>

Снимка: Pixabay.com

София запазва стабилни позиции в класацията на консултантската компания Mercer на най-добрите градове за живеене.

Столицата е на 116-то място спрямо 115-то през миналата година. В тазгодишната класация обаче е включен един град повече – изследвани са 231 града спрямо 230 през миналата година.

За осма поредна година Виена е най-добрият град за живеене в света, следвана от Цюрих, Оукланд, Мюнхен и Ванкувър. Топ 10 се допълва от Дюселдорф, Франкфурт, Женева, Копенхаген и Базел.

В дъното на класацията са Багдад, Банги и Сана.

От съседните на България държави столицата на Гърция Атина е класирана на 87-мо място, Букурещ е на 107-мо, Истанбул е на 133-то, Белград е на 138-мо, а Скопие – на 161-во.

От регионална гледна точка Сингапур е най-добрият град за живеене в континентална Азия, Ванкувър е лидер за Северна Америка, за Карибския регион е Поант а Питър в Гваделупа, за Близкия изток е Дубай, а за Южна Америка – Сан Хуан (Пуерто Рико).

Най-добрият град за живеене в САЩ е Сан Франциско, който е на 29-то място. Сред африканските градове най-добре представящият се в класацията е южноафриканският Дърбан (87-мо място).

Проучването е в помощ на компаниите и организациите за определянето на размера на компенсациите и надбавките за труд при неблагоприятни условия на служителите им, които работят в чужбина, отбелязва Ройтерс.

В класацията се вземат предвид няколко критерия, сред които политическа стабилност, здравеопазване, образование, престъпност, транспорт, възможности за отдих, отбелязва БТА.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Jay Gould
преди 7 години
Някъде малко преди Мексико Сити значи
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още