IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsonite на 100 години

Освен име в бранша, компанията е създала и много нововъведения в областта на аксесоарите за пътуване

09:30 | 26.05.10 г.
Samsonite на 100 години

Тази година компанията Samsonite, производител на чанти, куфари и аксесоари за пътуване, отбелязва вековният си юбилей.

Samsonite е основана през 1910г. от предприемача от щата Колорадо (САЩ) Джеси Швейдер. Първоначалното наименование на компанията е Shwayder Trunk Manufacturing Company. По време на златната треска огромни маси от хора пътували от единия край на страната до другия в търсене на успех и Швейдер бързо разбрал какъв огромен потенциален пазар е производството на куфари и чанти.

От създаването си компанията допринася с цял куп иновации и нововъведения в областта на дизайна и производството на аксесоари за път, включително създаването през 1969г. на първия в историята полипропиленов куфар с твърда повърхносст, наречен Saturn.

По-късно именно този революционен дизайн се превръща в най-широко използваният модел сред съвременните куфари с твърд дизайн. През 1974г. дружеството Samsonite въвежда първия в света куфар на колела, а през 2008г. бе пуснат в продажба и първият четириколесен куфар Cosmolite – най-лекият и с най-твърд корпус в цялата история на Samsonite.

През 2010г. колекцията Cosmolite е удостоена с престижната награда в областта на дизайна Red Dot Design Award.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:01 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още