IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung пусна 19-инчов прозрачен екран

Прозрачността на екрана е над 30% и може да се използва както за телефони, така и за лаптопи

15:47 | 26.05.10 г.
Samsung AMOLED-екран
Samsung AMOLED-екран

Компанията Samsung показа най-големия в света прозрачен AMOLED екран. 19-инчовият екран бе представен по време на специална изложба SID, която се проведе неотдавна в Сиатъл, съобщи специализираното издание OLED-Display.

Коефициентът на прозрачност на екрана e над 30 на сто. Очаква се новата разработка да намери приложение при лаптопите, както и в производството автомобили и рекламни витрини в магазините.

През януари на изложението CES в Лас Вегас Samsung демонстрира най-големият до този момент прозрачен OLED-екран. Тогава на щанда на Асоциацията на OLED (OLED Association) беше представен и прототип на ноутбук с 14-инчов прозрачен екран.

От Samsung обясниха, че такива екрани могат да бъдат използвани като част от различни устройства - от смарт телефони и MP3-плейъри до лаптопи. Коефициентът на прозрачност на 14-инчовия екран при включено състояние е около 40 процента.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:00 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още