IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съмнения за злоупотреби в „Слънчев бряг“ АД

От следващата седмица икономическото министерство започва проверка в дружеството

09:27 | 28.05.10 г.
Автор - снимка
Създател
Съмнения за злоупотреби в „Слънчев бряг“ АД

Има съмнения за злоупотреби в „Слънчев бряг“ АД, съобщи късно в четвъртък зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов, който влиза в новоизбрания в началото на май борд на директорите на дружеството.

„Слънчев бряг“ АД стопанисва инфраструктурата на курортния комплекс и в него държавата е мажоритарен собственик със 75% дялово участие.

На въпроси на Investor.bg относно ситуацията в момента в дружеството и какво дава основания за съмнения, зам.-министърът обясни, че от 1998 г. досега, „вследствие на различни продажби, постъпленията в компанията би трябвало да са общо около 100 млн. лв., а касовата наличност към момента е около 10 хил. лв.“

„Въпросните продажби са приватизацията на ЕРП „Слънчев бряг“ за 47 млн. лв., също хотели или обособени части от тях, земя и други“, уточни Маринов.

Новото ръководство на „Слънчев бряг“ АД има съмнения за наличие на сключвани неизгодни договори от предишните две ръководства, в т.ч. за услуги, за което ще бъде сезирана прокуратурата, заяви Иво Маринов. По думите му най-много средства досега са изхарчени за ремонти и подмяна на ВИК-мрежата на курорта „Слънчев бряг“.

Иво Маринов конкретизира, че това са първоначални данни, установени от новото ръководство на „Слънчев бряг“ АД, а от другата седмица в дружеството започва проверка от страна на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ).

Свързани компании:

Слънчев бряг АД(SLB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:46 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още