IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 28 май

08:04 | 28.05.10 г.
Преглед на печата за 28 май

Овергаз влиза в пряка конкуренция с Булгаргаз
в. Дневник

От догодина Овергаз ще се конкурира пряко с Булгаргаз за големите промишлени потребители на природен газ, стана ясно вчера. Компанията, 50% от която официално се държи от руския монополист Газпром, ще излезе директно на пазара с 1 млрд. куб.м природен газ, каза пред Дневник зам. изпълнителният й директор Светослав Иванов.

Това е количеството, за което в края на тази година изтича договорът с Булгаргаз. Той няма да бъде подновен, съобщи по-рано през деня изпълнителният директор на Овергаз Сашо Дончев, цитиран от електронното издание Медиапул.

Скъпите квартали под Витоша - на воден режим през лятото
в. Дневник

Някои от най-скъпите квартали на София - в подножието на Витоша, както и няколко села и вилни зони ще бъдат на тежък воден режим през лятото, предупреди вчера Софийска вода. Сред засегнатите ще са кв. Симеоново, Драгалевци, Киноцентър, Княжево, Горна баня, Банкя и селата Бистрица, Железница, Панчарево, Кокаляне, Иваняне, Мало Бучино, Градоман.

Над 21 хил. семейства, или приблизително 80 хил. души, ще са на воден режим в следващите четири месеца, а причината е ремонтът на рилския водопровод, строен през 30-те години на миналия век. Той е в много лошо състояние, рехабилитацията се прави с пари по ИСПА и се изпълнява от екоминистерството, обясниха от компанията.

Етаж от районния съд е ипотекиран в Корпоративна банка
в. Дневник

Първият етаж от сградата на Софийския районен съд (СРС) на бул. Драган Цанков е ипотекиран в Корпоративна търговска банка (КТБ), кредитът е необслужван към днешна дата и опасността помещенията да бъдат изнесени на публична продан е реална. Това съобщи вчера председателят на съда Красимир Влахов пред Висшия съдебен съвет (ВСС).

Политиците се ослушват за сливането на БНР и БНТ
в. Сега

Идеята за сливането на БНТ и БНР под обща административна шапка, шумно разгласена от новия шеф на СЕМ Георги Лозанов, трудно си проправя път в парламента. Все още няма политическо решение по въпроса. Депутатите от ГЕРБ чакат разпореждане от горе, установи Сега.

Вероятно заради тази неяснота никой в СЕМ не попита кандидатите за шеф на БНР какво мислят за сливането по време на приключилите вчера изслушвания. Техните концепции бяха съобразени със сегашния автономен статут на двете медии. Ако политиците все пак приемат варианта за общ мениджмънт на БНР и БНТ, това съществено изменя задачата на новия директор.

СУ ще закрива непечеливши факултети
в. Сега

Софийският университет ще закрие факултетите, които не са финансово печеливши. Това предвиждат антикризисните мерки на висшето учебно заведение, оповестени от ректора проф. Иван Илчев. Сред тях е и оптимизирането на администрацията. След като наскоро СУ излезе на протест срещу орязването на издръжката от държавата, отношенията с правителството се стоплиха. На Академичния съвет на висшето училище присъстваха премиерът Бойко Борисов и просветният министър Сергей Игнатов.

Плащаш хотел - спиш в гората
в. Стандарт

TOP OFERTA!!! Почивай 6 дни на Слънчев бряг в супер хотел само за 350 лева. Плати сега и почивай през август. Обява с такъв текст и изключително примамлива снимка на луксозен комплекс с басейн може да ви коства парите за море. Причината е, че МВР отчита бум на фалшивите оферти за почивка заради кризата. Така вместо в нов хотел хваналите се на въдицата на измамниците туристи нощуват най-често в гората под звездите. Защото вместо сграда на посочения адрес има само нива, коментира Александър Масларски от Комисията за защита на потребителите.

Разтоварват шосетата от камиони
в. Стандарт

Супермодерно съоръжение за претоварване на контейнери ще намали броя на тировете по родните шосета с 12-13 хиляди. Първият интермодален контейнерен терминал в България скоро ще заработи. Той ще намали цената за превоз на стоките и времето за доставянето им. Причината са предимствата на комбинираните превози камион - влак - кораб и обратно, които елиминират проблеми на автомобилните превозвачи като разрешителни, престои заради стачки и пр. Новото съоръжение ще бъде официално представено днес на специализираното изложение Транспорт и логистика в Интер Експо Център, София. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:37 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още