IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правят индустриална зона край Божурище

Правителството ще обсъди утре предложението в капитала на "Национална компания индустриални зони" да бъдат апортирани 4 държавни терена с обща площ близо 1914 декара

18:24 | 08.06.10 г.
Правят индустриална зона край Божурище

Правителството ще обсъди на редовното си заседание утре предложението в капитала на "Национална компания индустриални зони" ЕАД да бъдат апортирани четири държавни терена с обща площ близо 1914 декара, намиращи се един до друг в землището на с. Гурмазово, община Божурище. Това съобщи пресслужбата на Министерския съвет.

Терените ще послужат за изграждането на индустриална зона, която, според анализите, притежава изключителен потенциал за развитие. Наличието на свободни терени и на значителен кадрови потенциал превръщат община Божурище в перспективен партньор за инвестиции, а близостта й до столицата създава добри възможности за развитие на нейната икономика в интеграция с тази на Столичната община, се посочва в съобщението.

„Национална компания индустриални зони" беше създадена в началото на 2009 г. Основната й цел е изграждане на индустриални зони с оглед създаване на условия за привличане на инвестиции и по-благоприятна бизнес среда. Обявената при създаването на компанията цел беше в рамките на миналата година да започне строителството на до 20 зони, а до 2013 г. да бъдат създадени 100 зони.

По-късно стана известно обаче, че държавата планира да строи само още 2 индустриални зони – във Варна и Бургас, като е възможно да има зона и край София.

Компанията беше избрана за акционер в смесена междудържавна компания за инвестиции между България и Катар от българска страна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:16 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още