IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борсите в Азия с ръст за пети пореден ден

Регионалният индекс стигна най-високото си ниво от 18 май насам, съотношението печеливши/губещи днес е 5:1

12:15 | 16.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
Борсите в Азия с ръст за пети пореден ден

Борсовата търговия в Азия премина под знака на оптимизма, като позитивните настроения се запазват вече пета поредна сесия. В резултат на това регионалният индекс MSCI Asia Pacific, който днес напредна с 1,1 на сто до 115,64 пункта, достигна най-високото си ниво от 18 май насам.

В центъра на вниманието днес попаднаха силният ръст на борсовите индекси в САЩ, както и позитивните очаквания за предстоящите по-късно днес данни за американското индустриално производство. Очаква се те да излязат добри, след като вчера стана ясно, че производственият индекс Empire State е нараснал за 11-ти пореден месец.

Днес съотношението на печелившите и губещите компании в регионалния индекс бе 5:1. Няколко от водещите пазари обаче – Китай, Хонконг и Тайван, останаха затворени за търговия.

На борсата в Токио Nikkei 225 се повиши с 1,8 на сто до ниво от 10 067,15 пункта. На засилен интерес се радваха представителите на добивния сектор, след като вчера медта отчете седми пореден ръст на борсата в Лондон, достигайки 6 770 долара за метричен тон.

Позитивни настроения се наблюдаваха и в Южна Корея, където Kospi напредна с 0,9 на сто до 1 705 пункта. Ръстове отчетоха и индексите в тихоокеанския регион, като в Австралия S&P/ASX 200 напредна с 1,2 на сто, а новозеландският бенчмарк NZX 50 добави 0,74 на сто.

С повишения от по 0,9 на сто за момента се движат основните индекси в Сингапур и Тайланд, а 1 на сто добавя индонезийският индекс Jakarta Composite.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:55 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още