IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на петрола се вдигна до близо 78 долара за барел

Фючърсите на петрола стигнаха най-високото си ценово ниво от 10 май въпреки скока в петролните запаси на САЩ

22:14 | 16.06.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Цената на петрола се вдигна до близо 78 долара за барел

Цените на петрола се повишиха силно към края на днешната борсова сесия в Ню Йорк, след като доклад на Министерството на енергетиката на САЩ показа, че търсенето на бензин се е увеличило с най-бързите си темпове от август миналата година насам.

Пазарните участници пренебрегнаха неочакваното увеличение на запасите от суров петрол в страната и котировките на петрола се устремиха нагоре заедно с щатските борсови индекси, които преодоляха пониженията си от сутрешната търговия.

Докладът на американското правителство показа, че резервите от суров петрол на страната са се увеличили с 1,7 млн. барела през изминалата седмица при очаквано понижение от 1,5 млн. барела. Това е първото повишение на запасите от енергийната суровина за последните три седмици.

Американският лек суров петрол с доставка през юли поскъпна с 1% до 77,70 долара за барел. По-рано днес той петролът поскъпна до 77,90 долара за барел, което е най-високото ценово ниво от 10 май насам, предаде Wall Street Journal. Цената му скочи силно до края на сесията във вторник с 1,82 долара до 76,94 долара за барел.

В същото време юлските фючърси на петрола сорт Брент поскъпнаха с 1,3% до 78,12 долара за барел. За поскъпването на петрола помогна и поевтиняването на долара срещу еврото, лирата и швейцарския франк.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:52 | 21.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
VicKing
преди 13 години
а някой да е чул да пада?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още