IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акция на седмицата - Булгартабак холдинг

Дружеството отчита най-голям ръст сред ликвидните борсови компании през седмицата

08:42 | 19.06.10 г.
Акция на седмицата - Булгартабак холдинг

Книжата на Булгартабак холдинг АД бяха избрани от екипа на Investor.bg за победител в тазседмичното издание на рубриката "Акция на седмицата".

Това бе позицията с най-голям ръст (11,54%) сред 40-те най-ликвидни борсови дружества. През седмицата бяха прехвърлени 34 акции на тютюневата компания на обща стойност 493 лв.

Книжата на дружеството приключиха търговията на БФБ на цена от 14,5 лв. за брой, което се равнява на пазарна капитализация в размер на 106,8 млн. лв.

От началото на годината акциите на компанията са се понижили с 18,8%, а за последната година отбелязват спад от 30,6%, но акционерите на дружеството са получили дивидент от 9 лв. (изплатен на два пъти) и реално акциите поскъпват.

Необосновано говорене срещу държавна компания в процес на приватизация води до отслабване на инвеститорския интерес“, коментира по време на специална пресконференция на Булгатабак в началото на този месец Александър Манолев, председател на Съвета на директорите на БТ Холдинг.

Консолидираните продажби на Булгартабак нарастват с 25% до 52 млн. лв. за първото тримесечие на 2010 г. на годишна база. За 2009 г. компанията ще разпредели 34,5 ст. брутен дивидент на акция.

Материалът е с аналитичен характер и не представлява препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Свързани компании:

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:22 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още