IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

$1,2 млн. за ръкопис на Бийтълс

Началната цена за написания от Джон Ленън текст на песента беше 700 хил. долара

10:48 | 19.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
$1,2 млн. за ръкопис на Бийтълс

Ръкописният текст на песента на Бийтълс "A Day in the Life", който беше предложен на търг при начална цена от 700 хил. долара, е продаден срещу 1,2 млн. долара, предава АФП.

Текстът, продаден на търг на Sotheby's в Ню Йорк, е подписан от Джон Ленън, като по него се виждат правените поправки от музиканта по време на създаването на песента. При излизането на парчето през 1967 г. то е било забранено за излъчване в ефира на BBC заради някои пасажи, считани за подтик към използването на наркотици.

"A Day in the Life" е последната песен от легендарния албум на Бийтълс "Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band", който остава месеци начело на британските и американските класации, като освен това печели четири награди Грами през 1968 г. Албумът е сред най-добрите за всички времена според списание Rolling Stone.

От Sotheby's не са уточнили кой е предложил за продажба ръкописа, принадлежал първоначално на Мал Иванс, мениджър на турнетата на групата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:12 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още