IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-качествените молове в Европа „защитени“ от промените на наемния пазар

Наемите на първокласните търговски имоти в Европа се очаква да останат стабилни в обозримото бъдеще

13:27 | 21.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
Най-качествените молове в Европа „защитени“ от промените на наемния пазар

Най-качествените проекти на пазара на търговски площи в Европа са в известна степен „защитени“ от промените на наемния пазар поради динамичния характер на търговията и продължаващото търсене на качествени площи от страна на нови търговци, смятат експерти.

Поради ограничената наличност на първокласни търговски имоти на много от пазарите в Европа изгледите за наемите в този ценови сегмент остават стабилни въпреки пониженото търсене от страна на наемателите в последно време, сочи доклад на Jones Lang LaSalle (JLL).

Към края на първото тримесечие най-високи наеми на Континента са отчетени във Великобритания – 1 900 евро на кв. м на година, следвани от Франция с 1 700 евро. На трето място е Русия с 1 500 евро на кв. м на година, следвана от останалата част от Западна Европа, се казва в доклад .

„Въпреки известно отслабване в търсенето от страна на наемателите през последните 18 месеца, бъдещето за първокласните наеми в търговските центрове на повечето от европейските пазари, остава устойчиво“, коментира Джеймс Долфин, директор Търговски площи за Европа в Jones Lang LaSalle.

“Ограниченото (предлагане) на първокласен продукт и малкият обем от проекти в развитие ще засилят още повече потенциала за наемен ръст за най-добрите продукти на най-добрите локации. Ключовите пазари, които очакваме да отчетат силен ръст през следващите шест месеца, са Русия и Финландия. Въпреки това върху наемите в някои локации като Испания, Ирландия, Румъния и Унгария все още има негативен натиск поради икономическите ограничения и риска от ръст на безработицата.”

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:28 | 23.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още