IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В цяла Америка уволняват, на Wall Street обаче наемат

Финансовият сектор очевидно все по-здраво стъпва на краката си и компаниите отново набират служители

10:05 | 29.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
В цяла Америка уволняват, на Wall Street обаче наемат

Докато в цяла Америка се наблюдава крехко стабилизиране на икономиката и нестабилен пазар на труда, Wall Street явно все по-здраво стъпва на краката си.

Работните места във финансовия сектор са се увеличили чувствително между февруари и май, което се случва на фона на преобладаващо освобождаване на служители в останалата част от икономиката. За периода са били наети около 7 хил. служители, показват данни на агенцията по заетостта в Ню Йорк, цитирани от CNBC.

Макар тези назначения да изглеждат доста оскъдни на фона на съкратените от финансовия сектор 200 хил. души по време на финансовата криза, ситуацията очевидно се подобрява. Така на фона на безработица от близо 10 на сто, секторът, който предизвика кризата, се представя по-добре от останалите.

„Категорично наблюдаваме увеличение на обявите за работа и спад на клиентите, които търсят услугите ни“, заявява Робърт Грейбър, изпълнителен директор на WallStJobs.com, онлайн бюлетин за професионалисти от финансовия сектор, останали без работа.

Сайтът отчита ръст на обявите за работа с 43 на сто през второто тримесечие спрямо първото. В същото време потребителите намаляват с 8 на сто. Това означава, че те най-вероятно са намерили работа и затова повече не се нуждаят от услугите на сайта.

Най-много от новите позиции са за брокери и дилъри, доста са и обявите за набиране на трейдъри, посочва Грейбър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:35 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още