IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лари Кинг напуска CNN след 25 години работа

76-годишният водещ иска да обръща повече време на семейството си

15:34 | 30.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
Лари Кинг напуска CNN след 25 години работа

Един от най-известните телевизионни водещи в света – Лари Кинг, спира прочутото си токшоу, което се излъчва по CNN. Това става след 25-годишно царуване в американския ефир, по време на което в предаването са гостували едни от най-известните и влиятелни личности в света.

Кинг, който в момента е на 76 години, заявява, че иска да прекарва повече време със семейството си. По-рано този месец седмата съпруга на Кинг направи опит за самоубийство, след като през април двойката обяви, че ще пристъпи към развод, пише CNBC.

Напоследък шоуто Lary King Live редовно отстъпва по рейтинг, а гостите в предаването все по-често не са интересни на зрителите. Поради тази причина CNN, която е била едва на 5 години, когато е започнало предаването на Кинг, губи аудитория.

Според данни на New York Times аудиторията на предаването се е свила наполовина след президентските избори от 2008 година до едва средно 725 хил. зрители.

Договорът на Лари Кинг изтича през юни 2011 година, като шоуменът обещава, че ще продължи да участва в специални предавания на CNN.

“Затваряйки тази страница, аз гледам напред към бъдещето и това, което ще ми донесе следващата страница. На този етап е време да спра вечерните излъчвания“, заяви пред зрителите си Кинг.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:40 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още