IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Около 600 англичани дължат данъци за апартаменти в Пампорово

Руснаци и испанци с апартаменти в курорта редовно плащат задълженията си към община Чепеларе

10:53 | 01.07.10 г.
Около 600 англичани дължат данъци за апартаменти в Пампорово

Около 600 англичани не са платили данъци и такси за апартаментите си в Пампорово през последните две години, съобщи заместник-кметът на Чепеларе Георги Пепеланов, цитиран от БТА. Английските собственици на имоти в апарт-хотели в курорта дължат суми за данък „сгради“ и такса „смет“ от 2008 г. до 2010 г.

От общината са изпратили към длъжниците във Великобритания уведомителни писма и покани за доброволно плащане. Уведомителните писма ще струват на администрацията в Чепеларе около 1000 лева.

От общинската управа предполагат, че закъснялото разплащане е в резултат на недоразумение между фирмите, управляващи апартаментите, и собствениците.

Руснаци и испанци също имат апартаменти в Пампорово, но те редовно си плащат задълженията, обяснява още Пепеланов. По неговите думи несъбраните данъци и такси за имоти в Пампорово в момента са около 600 хил. лева, а сред длъжниците са и големи хотели в курорта.

Хотелиерите в общината са внесли досега около една трета от декларираните суми за курортна такса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:17 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още