IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дъг Кас: Американският пазар удари дъното си за тази година

Анализаторът, който е прочут с негативните си прогнози, е на мнение, че цените са се откъснали от фундамента и няма да се понижават още

12:53 | 07.07.10 г. 2
Автор - снимка
Създател
Дъг Кас: Американският пазар удари дъното си за тази година

Пазарният анализатор Дъг Кас, известен с негативните си прогнози за американската фондова борса, е на мнение, че индексите са ударили дъното си за тази година и че не е логично спадовете да продължат.

Минавайки по „пътя на страха“, пазарите са се откъснали драстично от пазарните фундаменти“, заявява Кас, цитиран от CNBC. Мнението на анализатора е, че инвеститорите пренебрегват сигналите, които показват, че състоянието на икономиката не е толкова лошо, колкото предполага движението на S&P 500.

Данните за икономиката, с изключение на заетостта и производствената активност, показват стабилност, убеден е Кас. Той вижда доста позитивни новини от индекса на активността в непроизводствения сектор за юни, които според него са сигнал за повишаване на заетостта при услугите.

На фона на това „цената на високодоходните облигации се понижава, двугодишните суап спредове се понижават, тримесечният Libor пада, а еврото поскъпва“, посочва той. Всичко това са позитивни сигнали, смята Кас.

Всъщност Кас е толкова позитивно настроен, че очаква ръст на БВП през второто полугодие от над 1 на сто. Освен това техническите индикатори показвали, че акциите за силно препродадени.

„Достигнахме годишното дъно на пазара. Ситуацията ще бъде интересна и ще има раздвижване по-скоро, отколкото хората очакват“, обобщава Дъг Кас.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:39 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
catequil
преди 13 години
bull-shit...да ви напомня нещо това? При SOFIX около 1200-1300 Виктор Папазов обяснява как по-голяма далавера от това да купиш акции в онзи момент няма.Малко след това индекса се сгромоляса. Както се казва, Mr. Dug Cass (whoever he is) is just talking his book......Далеч не мисля, че възстановяването е/е било в ход, просто имаше в ход "номинално възстановяване" или с други думи оправяне на балансите на определени мегабанки чрез наливане на пари => W recession
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
lyusien
преди 13 години
Колебанието във инвеститорите е все още високо и е възможно Дау Джонс да падне до около 9200 т но наистина икономиката на С А Щ е в добра кондиция и много скоро индекса ще се върне на нива от около 11000 т влачен нагоре от акциите на Боинг Катерпилар Деер Генерал електрик банките Удлгреенс Абот лаборатори Старбакс и други -но стига ви толковаЧаоо Желая ви успех
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още