IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Компания ще привлича 600 млн. евро за паневропейски фонд за имоти

От AXA Real Estate не изключват инвестиции и в Източна Европа

13:13 | 13.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Компания ще привлича 600 млн. евро за паневропейски фонд за имоти

Компанията за имоти AXA Real Estate Investment Managers цели да привлече 600 млн. евро за нов опортюнистичен инвестиционен фонд за инвестиции в имоти в Европа, казаха от компанията за Investor.bg.

Тя вече е приключила първата фаза от набирането на капитала за своя паневропейски фонд Development Venture III, през която е привклякла 230 млн. евро. Той ще цели брутна вътрешна норма на възвръщаемост от 25%.

От офиса на компанията във Франция не бяха на разположение за коментар.

На въпрос на Investor.bg дали инвестиционната политика предвижда и евентуални придобивания в Източна Европа от британския офис на AXA Real Estate отговориха, че инвестициите ще бъдат реализирани на база отделни проекти, като всяко едно предложение ще бъде оценявано самостоятелно. Стратегията на фонда предвижда възможни инвестиции в цяла Европа, така че най-вероятно те „не биха изключили такава голяма част от континента“ като Източна Европа.

Въпреки това от компанията обявяват, че инвестиционната стратегия на фонда ще бъде със специален фокус върху Париж, като наред с това ще се възползва от опита в развитието на проекти на своите екипи в Лондон, Милано, Мадрид и някои от големите германски градове.

Инвестициите ще бъдат насочени към нови проекти, както и съществуващи такива, които се нуждаят от мащабни реновации, основно в сегментите на офиси, търговски и логистични площи, хотели, както и проекти със смесено предназначение.

От компанията уточниха, че някои от мултифункционалните проекти може да имат и жилищни части, но стратегията е насочена предимно към бизнес имоти.

През 2007 г. от AXA Real Estate бяха съобщили за Investor.bg, че проявяват интерес и към проекти в България.

Това е третият фонд, който компанията стартира, след като през 2001 и 2004 г. създаде два други инвестиционни фонда. До днес те осъществиха инвестиции на обща стойност над 2,3 млрд. евро, предоставяйки вътрешна норма на възвръщаемост от над 40%.

Компанията е част от AXA IM Group, която към края на март управляваше активи на обща стойност от 38,2 млрд. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:58 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още