IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шести пореден ден на ръст за европейските акции

Производителят на алуминий Alcoa откри сезона на корпоративните отчети в САЩ с печалба над очакванията

19:55 | 13.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Шести пореден ден на ръст за европейските акции

Европейските акции се повишиха за шести пореден ден до триседмичен максимум, след като производителят на алуминий Alcoa откри сезона на корпоративните отчети в САЩ с печалба над очакванията, предаде Bloomberg.

Подкрепа на пазара оказаха и акциите на BMW. Те отчетоха най-силен ръст от 15 месеца насам, след като от компанията обявиха благоприятни прогнози за печалбата си за тази година.

Книжата на BP нараснаха с 2,9 на сто, след като компанията успя да инсталира нова „запушалка“ на потъналата си в Мексиканския залив платформа. Към производителя на петрол беше изявен интерес за инвестиции от страна на Абу Даби.

Общоевропейският индекс Stoxx Europe 600 напредна с 1,9 на сто до 255,99 пункта, заличавайки загубата си, натрупана от началото на годината.

Сред най-слабо представящите се индекси в Западна Европа беше португалският PSI-20 вследствие на намаляването на рейтинга на страната. Все пак индексът приключи търговията на положителна територия, добавяйки 0,1 на сто, докато британският FTSE 100 и френският CAC 40 напреднаха с по 2%, а германският DAX - с 1,9 на сто.

Основният гръцки индекс ASE се повиши с 2,6 на сто, след като страната продаде облигации за 1,63 млрд. евро при малко по-висока доходност и понижено търсене в сравнение с предишния търг през април.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:57 | 22.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още