IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Загубите на щатските индекси се задълбочават

Нови данни поставят под въпрос устойчивостта на възстановяването на икономиката, посочват анализатори

00:00 | 17.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Загубите на щатските индекси се задълбочават

Щатските индекси завършиха петъчната сесия с дълбок спад, след като двойна доза разочароващи финансови отчети и опасения за икономиката накараха Dow Jones Industrial Average да потъне с 261 пункта, съобщава Market Watch.

При затварянето на борсовата сесия в четвъртък Dow Jones Industrial Average се радваше на 1,6% печалба за седмицата, докато сега отбелязва седмична загуба от 1,1%.

Dow Jones Industrial Average падна в петък с 2,52% до 10098 пункта. S&P 500 се раздели с 2,88% до 1065 пункта, докато Nasdaq Composite изгуби 3,11% до 2179 пункта.

Започналата оптимистично седмица, с добри резултати на Alcoa, Inc. и Intel Inc., в петък завърши с минорен акорд, поради опасенията за икономиката и резултатите на големи американски финансови корпорации.

Загубите на Bank of America надхвърлиха 9%, след обявявените от компанията загуби за второто тримесечие на годината. В допълнение, доверието на потребителите в САЩ достигна най-ниското си ниво от март 2009 г

„За изминалите няколко месеца, повечето от икономическите доклади бяха достатъчно позитивни, за да решим, че все пак сме на пътя на дългосрочно възстановяване, но през последните няколко седмици нещата изглеждат все по-малко оптимистични”, казва Ранди Фредерик директор на Charles Schwab.

Инвеститорите изразиха песимизъм и за перспективите за растеж на големи американски компании, като Citigroup Inc. и General Electric Co.

Притеснения имаше и за това, как новото финансово законодателство ще се отрази на печалбите на банките. Финансовите институции бяха водещите губещи в Standard & Poor's 500. Загуби отбелязаха Citigroup и J.P. Morgan Chase.

Акциите на Goldman Sachs отбелязаха ръст, след като споразумението между инвестиционната банка и регулаторните органи в САЩ разсея облаците надвиснали над компанията.

Американските акции на BP Plc отбелязаха спад, въпреки че нефтеният гигант показа, че вероятно компанията е успяла да спре разлива от нефтената платформа в Мексиканския залив, претърпяла авария през април.

Акциите на Apple отбелязаха слаб ръст, след като президентът на компанията Стив Джобс обяви, че за да възвърне доверието на потребителите за надеждността на най-новия си смартфон iPhone 4, компанията ще раздава безплатни калъфчета, като средство за решаване на проблема с антената на телефона.

„Проблемът е, че получихме още данни, които поставиха под въпрос устойчивостта на възстановяването на икономиката”, каза Гари Флам от Bel air Investment Advisors.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:54 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още