IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

AIG ще плати 725 млн. долара по дело за измама

Съдебният спор е по обвинения в измама, спъване на конкуренцията и манипулиране на борсовата търговия

16:06 | 17.07.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
AIG ще плати 725 млн. долара по дело за измама

American International Group (AIG) ще изплати 725 млн. долара, за да уреди дело за измама, заведено от три държавни пенсионни фонда от Охайо, съобщава Ройтерс.

Това е една от най-големите суми, определяни някога по колективни искове в САЩ.

AIG ще плати 75 млн. долара в срок до десет дни след одобрението от съда на обявеното споразумение. Останалите 550 млн. долара може да бъдат набрани с емитирането на една или няколко емисии ценни книжа.

Съдебният спор, който започна през октомври 2004 г., е по обвинения в измама, спъване на конкуренцията и манипулиране на борсовата търговия, уточняват от съдебната власт в Охайо.

От AIG казват, че са удовлетворени, че са разрешили спора.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
vladalex
преди 13 години
Мноо леко се измъкват, за такъв гигант глоба от стотинки, па били те в размер на стотин милиона.Па и те са си го рекли - удовлетворени са!Я да заплатят девет-десети от стойността на печалчите си пре последните десетина години, а бордовете да се изпържят на електрически стол!Втори път няма да има подобни измами, нали?Това важи и за нас в България, но тук освен изпържване с високоволтов ток трябва да се разстрелват и роднините до десето коляно да всички политици, парламентаристи, бивши и сегашни министри и поне стотина поколения служители в общински и държавни администрации!!!Една яка диктатура от Суверенът Народ водена от нови якобинци и нов Марат ще оправят нещата у нас и по света!Вл.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още