IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на Halliburton със скок от 83%

Резултатите за втората половина на годината обаче може да се влошат заради забраната за добив на петрол в дълбоки води

17:26 | 19.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Печалбата на Halliburton със скок от 83%

Американската компания Halliburton отчете ръст от 83 на сто в печалбата си за второто тримесечие на годишна база. С основна заслуга за това са силните резултати от добива на петрол на територията на САЩ, предава CNBC.

Компанията, която е втората по големина компания за услуги, свързани с добива на петрол, отчита печалба от 480 млн. долара за второто тримесечие. Това прави 53 цента на акция, което е доста повече от постигнатите за същия период 262 млн. долара, или 29 цента на акция.

Предварителните прогнози на анализаторите бяха за печалба от 37 цента на акция.

Приходите на Halliburton са нараснали с 15,8 на сто до 4,4 млрд. долара при прогнози за увеличение до 4,1 млрд. долара.

Прогнозите на мениджмънта на компанията са забраната за добив на петрол в дълбоки води в САЩ да намали печалбата за цялата 2010 година с 5 до 8 цента на акция.

„Смятаме, че трагичният инцидент, който се случи в Мексиканския залив и последвалото спиране на добива в дълбоки води ще доведат до нов регулаторен климат и ще имат голямо влияние върху представянето на добивните компании“, заявява компанията в съобщение до инвеститорите.

Малко след старта на днешната борсова сесия акциите на Halliburton се движат с ръст от 4,25 на сто до 28,68 долара за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:10 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още