IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акционерите решиха: Фондът BLD се делиства от Лондонската борса

Делистването ще бъде осъществено „възможно най-скоро от датата на решението“

12:21 | 22.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Акционерите решиха: Фондът BLD се делиства от Лондонската борса

Акционерите на инвестиционния фонд за имоти Bulgarian Land Development Plc (BLD) одобриха делистването на фонда от алтернативния сегмент на Лондонската борса по време на проведеното вчера извънредно събрание.

От компанията уточняват, че отписването ще бъде осъществено „възможно най-скоро от датата на решението“.

По информация на Лондонската борса последната сделка с акции на компанията е осъществена по време на сесията вчера, когато са изтъргувани 50 хил. акции на цена от 12,5 пенса за брой. За сравнение, цената при предходната сделка от 28 юни беше 9 пенса.

По-рано този месец стана ясно, че след делистването най-големите акционери на фонда може да поискат той да разпродаде активите си и да върне капитал на своите акционери.

Фондът обяви, че обмисля делистване от борсата още преди година. Като аргумент тогава бяха посочени високите разходи за поддържане на статута на публична компания, както и липсата на ефективност по отношение на ликвидността на акциите на компанията.

По-късно през годината обаче бе решено делистването да бъде отложено заради проекта за Полиграфическия комбинат.

BLD бе създаден през 2006 г. от основателите на българския холдинг AG Capital (бившата Адрес груп). Той има редица проекти за ваканционни, жилищни и офис площи в София и в различни морски и планински курорти на страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:23 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още