IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на AT&T скочи с 25% заради предлагането на iPhone

Абонатите на мобилните услуги на телекомуникационната компания стигат рекордните 90 млн. души през второто тримесечие

15:43 | 22.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Печалбата на AT&T скочи с 25% заради предлагането на iPhone

Най-голямата телекомуникационна компания в САЩ AT&T съобщи, че печалбата й за второто тримесечие се намира с 25% над миналогодишните си нива, най-вече благодарение на растежа в подразделението й за мобилни телефонни услуги.

Мобилният оператор на базираната в Далас компания е увеличил броя на своите абонати с 1,6 млн. през второто тримесечие благодарение на големия интерес към iPhone. AT&T е единствената компания в САЩ, която има право да предлага на своите клиенти смартфона на Apple.

Общият брой на абонатите на мобилните услуги на AT&T надминава 90 млн. души към края на юни, което е рекорд в историята на компанията, съобщава MarketWatch.

В рамките на трите месеца до 30 юни AT&T е реализирала нетна печалба от 4 млрд. долара, или 68 цента на акция. Преди година положителният финансов резултат на компанията е бил 3,2 млрд. долара, или 54 цента на акция.

Приходите на телекомуникационния гигант са се повишили минимално с 0,6% на годишна база до 30,8 млрд. долара.

Ако се изключат еднократните приходи и разходи, нетната печалба на AT&T е 61 цента на акция, което се оказа над прогнозираните от анализатори 57 цента на акция.

Ръководството на AT&T е оптимистично настроено за остатъка от годината, като очаква силен растеж на печалбата на акция и по-голям свободен паричен поток в сравнение с миналата година.

Акциите на AT&T, която е една от 30-те компании в индекса Dow Jones Industrial Average, поскъпват с 1,6% до 25,32 долара в часовете на електронната търговия на Нюйоркската фондова борса днес. Те са поевтинели с 11% от началото на годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:32 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още