IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отварят нова мярка по ОП Рибарство за иновации

Мярката е с общ бюджет от 4,173 млн. лв.

17:25 | 26.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Отварят нова мярка по ОП Рибарство за иновации

Започва приемът на заявления за кандидатстване по мярка „Пилотни проекти” от Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство”, съобщиха от Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА).

Мярката е с общ бюджет от 4,173 млн. лв. и по нея ще бъдат подпомагани инвестиции, допринасящи за придобиване и разпространяване на технически иновации, включително експериментална употреба на по-селективни риболовни техники. Мярката е насочена към придобиване и разпространяване на нови технически умения в риболова, осъществявани от стопански субект, в партньорство с научна или техническа организация.

Безвъзмездната финансова помощ е в размер от 80 до 100% от размера на одобрените и реално извършени инвестиционни разходи, от които 75% се осигуряват от Европейския фонд за рибарство (ЕФР) и 25% - от държавния бюджет на България.

При кандидатстване с проект, който е от колективен интерес, размерът на безвъзмездната финансова помощ е 100% от одобрените и реално извършени инвестиционни разходи, а при кандидатстване с проект, който е от индивидуален интерес - 80%.

Максималният размер на безвъзмездната финансова помощ за един проект не трябва да надвишава левовата равностойност на 300 хил. евро, а минималният не може да бъде по-малък от левовата равностойност на 10 хил. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:06 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още