IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сорос готов да плати 40 млн. долара за дял от борсата в Мумбай

Милиардерът от доста време се опитва да придобие 4% от капитала на борсата, предложената цена прави пазарната й оценка $1 млрд.

09:33 | 28.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Сорос готов да плати 40 млн. долара за дял от борсата в Мумбай

Милиардерът Джордж Сорос е в напреднали преговори за закупуване на 4% от капитала на фондовата борса в Мумбай, за които е готов да заплати 40 млн. долара. Това съобщава FT, цитирайки свой анонимен източник, запознат отблизо с разговорите по темата.

Информация за интереса на Сорос към дял от индийската борса се появи още през март, като тогава стана ясно, че кандидат-купувач е също филантропът Джордж Кайзер.

Според FT Джордж Сорос се готви да изкупи дела на Dubai Holding. Ако цената от 40 млн. долара се окаже факт, това означава, че борсата в Мумбай ще бъде оценена на 1 млрд. долара.

Dubai Holding, която е собственост на емира на Дубай, от известно време иска да се освободи от дела си и това е изгодна възможност продажбата да стане факт.

Закупуването на дял от мумбайската борса идва на фона на сигнали за разрив между нея и борсата в Сингапур, която е един от акционерите. Заради споровете се е стигнало дори до напускане на представителя на сингапурската борса от борда на директорите, заявяват запознати.

За момента липсва коментар на информацията както от страна на Soros Fund Management, така и от страна на Dubai Holding.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:16 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още