IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разпродават корпоративните реликви на Lehman

Планираната продажба ще съвпадне с втората годишнина от краха на банката

22:08 | 09.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Разпродават корпоративните реликви на Lehman

Стотици произведения на изкуството, които са украсявали офисите на фалиралата инвестиционна банка Lehman Brothers, както и някои от нейните корпоративни реликви ще бъдат предложени на търг в Лондон през следващия месец, пише FT.

Планираната за 29 септември от Christie’s продажба се очаква да събере около 2 млн. паунда. Наддаването ще съвпадне с втората годишнина от краха на банката през 2008 г., казват от PwC, администратор на подразделенията на групата в Обединеното кралство и Европа.

В колекцията са включени съвременни творби, някои от които оценени на между 70 хил. и 100 хил. долара.

Също така в търга ще бъдат предложени корпоративния символ от сградата на банката на Канари Уорф (оценен на между 2 хил. и 3 хил. паунда), както и възпоменателна плоча от церемонията на откриването на същата сграда през 2004 г., на която е присъствал бившият британски премиер, който по това време е бил финансов министър на страната. Приблизителната оценка на плочата е 1000-1500 паунда.

Кутии за чай, за пури и китайска керамика също ще бъдат сред предметите в търга.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:23 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още