IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

MasterCard придобива DataCash за 520 млн. долара

Предложената за сделката цена предизвика скок в цената на акциите на DataCash от 53%

16:44 | 19.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
MasterCard придобива DataCash за 520 млн. долара

Американската компания за разплащане с кредитни и дебитни карти MasterCard обяви, че ще заплати за британския оператор DataCash Group сумата от 520 млн. долара. Това предизвика драстичен ръст в акциите на DataCash.

Книжата на компанията се изстреляха с 53 на сто до 3,57 лири за брой, след като вчера приключиха сесията на борсата в Лондон при 2,34 лири за акция, съобщава Marketwatch.

Предложената от MasterCard цена е 3,60 лири за акция.

DataCash осигурява услуги за сигурност на разплащания и предотвратяване на злоупотреби на компании, занимаващи се с електронна търговия. За миналата година приходите на компанията са 58 млн. долара, а маржът на оперативната печалба е 46%.

Сделката ще позволи на MasterCard да добави нови услуги в портфейла си и да увеличи достъпа си до електронна търговия, съобщават от компанията. Заради плащането се очаква печалбата на акция на MasterCard за четвъртото тримесечие да намалее с 5 цента.

Прогнозите са, че инвестицията ще се е изплатила през 2011 година, а още през 2012 година ще започне да носи печалба.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още