IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатските индекси се понижиха поради нарастващи опасения за безработицата

Пазарът преживява нервна криза, като преобладаващото мнение е, че или бизнесът трябва да започне да наема хора или е необходима нова финансова инжекция, коментират инвеститори

23:09 | 30.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Щатските индекси се понижиха поради нарастващи опасения за безработицата

Щатските индекси се понижиха в понеделник поради нарастващите опасения на инвеститорите за състоянието на икономиката преди публикуването на данните за месечната безработица в петък, пише MarketWatch.

„Пазарът преживява нервна криза, като преобладаващото мнение е, че или бизнесът трябва да започне да наема хора или е необходима нова финансова инжекция за стимулиране на икономиката“, казва Бърт Уайт инвестиционен директор на LPL Financial.

След като изгуби повече от 140 пункта при следобедната търговия, Dow Jones Industrial Average затвори с понижение от 1,39% на 10010 пункта.

Почти всички сини чипове изгубиха позиции, като Intel Corp. се раздели с над 2% след като, компанията, световен лидер в производството на чипове обяви, че ще плати 1,4 млрд. долара за придобиване на германската Infineon Technologies AG.

Акциите на биотехнологичната Genzyme Corp. се повишиха след като компанията отхвърли предложение за придобиване от страна на фармацевтичния гигант Sanofi-Aventis в размер на 18,5 млрд. долара.

S&P 500 се понижи с 1,47% до 1049 пункта, докато Nasdaq Composite изгуби 1,56% до 2120 пункта.

По-рано в понеделник търговският департамент във Вашингтон обяви, че потреблението в страната се е повишило с 0,4% през юли – най-силното за последните четири месеца, докато доходите на населението са се увеличили с 0,2%.

В петък правителството ще обяви данни за заетостта през август – данни които Wall Street приема като барометър за състоянието на икономиката.

Фючърсите за суров петрол се понижиха с 59 цента до 74,48 долара за барел, докато златото се покачи с 1,3 долара до 1239,2 долара за унция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:19 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още