IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Левицата готви вот на недоверие на правителството

Предстои още по-голямо реално обедняване на всички българи, смята лидерът на БСП Сергей Станишев

16:15 | 31.08.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Левицата готви вот на недоверие на правителството

Коалиция за България възнамерява да започне консултации за вот на недоверие на правителството с други парламентарни групи, които не подкрепят кабинета на Бойко Борисов. Това съобщи на пресконференция председателят на БСП и на парламентарната група на Коалиция за България Сергей Станишев, цитиран от БТА.

Той коментира, че по време на започващия нов политически сезон ще има още по-голямо реално обедняване на всички българи. Станишев отбеляза, че до края на юли тази година в сравнение със същия период на миналата година има девет процента ръст на производствените цени на всички продукти, при замразени доходи на населението.

Лидерът на БСП и предишен премиер посочи, че левицата си поставя като приоритети през новия политически сезон решаване на проблеми в здравеопазването, социалното подпомагане и социалната политика, образованието, а също и подготовката на държавния бюджет за 2011 година.

„Здравеопазването е в състояние на пълен колапс и това, което се прави, не е никаква реформа, а ликвидация на общественото здравеопазване“, смята лидерът на БСП. По думите му трябва да има публичност за това къде са парите от здравните вноски на българските граждани.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:18 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още