IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Икономиката на Словакия с 4,7% ръст през второто тримесечие

Силен ръст на износа за западните пазари е довел до стабилното увеличение на брутния вътрешен продукт на страната

14:26 | 02.09.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Икономиката на Словакия с 4,7% ръст през второто тримесечие

Икономиката на Словакия е нараснала с цели 4,7 на сто на годишна база през второто тримесечие. Това показват ревизираните данни за брутния вътрешен продукт, които са коригирани в посока нагоре спрямо първоначалните данни за експанзия от 4,6 на сто.

През първото тримесечие на годината словашката икономика също отчете значително повишение от 4,8 на сто, припомня Ройтерс.

Сред основните причини за стабилния растеж е увеличаването на износа за западните държави, които са основен търговски партньор на страната.

Днес бяха публикувани и ревизираните данни за брутния вътрешен продукт на Европейския съюз като цяло. Той се е увеличил с 1,9 на сто на годишна база. На тримесечна ръстът се ускорява до 1%, след като през първото тримесечие той бе 0,3 на сто.

Данните на Евростат потвърдиха, че най-голямата икономика в еврозоната – Германия, е постигнала впечатляващ ръст от 3,7 на сто на годишна база. В еврозоната като цяло ръстът е 1%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:33 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Анонимко
преди 13 години
Ето това е пример за нас и за Симеончо Дянков. Не е важно колко си голям, важно е колко са големи мечтите и възможностите ти, колко е твърд характера ти и .... колко близо си до Европа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още