IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германец раздаде пенсията си от радост

Човекът решил да сподели радостта си от получаването на първата пенсия като я раздаде на съгражданите си, за което бил арестуван

15:09 | 02.09.10 г.
В радостта си от скорошното пенсиониране германецът излязал да раздаде по евро на съгражданите си. Снимка: Sxc.hu
В радостта си от скорошното пенсиониране германецът излязал да раздаде по евро на съгражданите си. Снимка: Sxc.hu

В немския град Ашафенбург възрастен човек започнал да раздава пари на минувачите по една от главните и особено оживени улици града, съобщава изданието Der Spiegel. Неочакваната проява на щедрост събудила недоумение и притеснение у хората, които първоначално помислили, че човекът е крадец.

Пенсионерът бил облечен в костюм, а на гърдите си окачил табелка с надписа: "Аз не съм нито безработен, нито бездомен. Имам съпруга. Аз съм добре, ето защо искам да ти дам едно евро“. Един от минувачите взел щедрия германец за крадец и се обадил в полицията.

Властите задържали щедрия дарител, който им обяснил, че преди ден е взел първата си пенсия и просто е поискал да я подели със съгражданите си. "Тъй като раздаването на пари не е забранено от закона, новоизлюпеният пенсионер има пълна свобода на действията си“, се съобщава в официално изявление на полицията.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:53 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още